Filet

Stekt lysing med søtpotetpuré og sprøstekt bacon

Stektlysing.JPG

4 porsjoner

800 gram – 1kg lysingfilét eller lysingloin med skinn

2 ss god olje til steking 

1 stor søtpotet

2 gulrøtter

1 ss smør

1 dl fløte

Salt og pepper

150 gram bacon

Karse til pynt

 

Strimle bacon i tynne strimler og legg på et bakepapir. Stek i ovnen på 200 grader i omtrent 10 minutter til de er gyllen og sprø.

Mens baconet steker i ovnen kan du skrelle søtpotet og gulrøtter og kutte dem i like store biter. Kok i omtrent 10-15 minutter på middels varme til de er møre. Sil av vannet og legg dem i en blender mens de fortsatt er varme. Tilsett smør og fløte og miks sammen til en jevn og fin puré. Smak til med salt og pepper.

Kvern over salt og pepper på fiskefilétene. Stek lysingen i olje på høy varme i omtrent 3 minutter på hver side, dette avhenger litt av tykkelsen på fisken. Er det tynne filéter må du passe på at du ikke oversteker dem.

Anrett puréen på hver tallerken med en fiskebit oppå. Topp det hele med sprøstekt bacon og frisk karse. Server med en gang!

Smørstekt fjellørret med saltbakte grønnsaker og rognesaus

IMG_3494.JPG

4 porsjoner

800 gram fjellørretfilét

2 ss smør til steking

2 persillerøtter

2 gulrøtter

6-8 små mandelpoteter

1 liten fennikel

2 ss rapsolje

Grovt salt og pepper

Karse til pynt

Rognesaus

2 dl rømme

1 ss majones

2 ss lodderogn

2 ss frisk dill

Litt salt og pepper

 

Skrell grønnsakene eller skrubb dem godt og del i strimler eller biter. Legg alle grønnsakene i en ildfast form og bland sammen med olje, 3 ss grovt salt og nykvernet pepper. Bland godt rundt så olje fordeles utover og stek dem i omtrent 15-20 minutter på 200 grader i ovnen.

Ha rømme i en skål og tilsett ingrediensene til rognesausen. Rør godt sammen og sett i kjøleskapet frem til 15 minutter før servering.

Smelt smør i en stekepanne og stek ørretfilétene på høy varme med litt salt og pepper. Stek først 2-3 minutter på skinnsiden og deretter litt på kjøttsiden til filéten får en gyllen farge og blir gjennomstekt.
Server de saltbakte grønnsakene sammen med fjellørret og frisk rognesaus. Topp det hele med frisk karse!